zondag 20 juli 2014

Willem,

 een stil verlangen naar.....


De afgelopen weken waren hectisch, bij mijn moeder werd opnieuw het begin van slokdarmkanker geconstateerd, dezelfde rotziekte die vandaag precies twee jaar geleden het leven van mijn broer Willem beƫindigde. Dat spookte door mijn hoofd terwijl ik deze kaart maakte.
Willems ziekbed duurde maar een paar weken, de slokdarmkanker zat door zijn hele lijf, behalve in zijn hoofd. Wat hij heeft doorgemaakt in die weken, weet ik niet, wil ik niet weten. Hij heeft diep indruk gemaakt door de wijze waarop hij afscheid van het leven nam. Waar hij de meeste moeite mee had was dat zijn dood een einde aan zijn huwelijk zou maken, dat Agaath voortaan 'ongehuwd' als burgerlijke staat zou hebben. 
Daarom heb ik toen de kaart af was, besloten om de man met witte inkt te vervagen, ghosten heet dat. Want Agaath (en wij allemaal) moest haar lief los laten en alleen verder gaan met een hart vol verlangen. Maar de geest van Willem zal altijd bij haar zijn.
Voor de kaart heb ik 'mixed media' gebruikt om mijn zeer gemixte gevoelens te uiten. Vandaag wordt een moeilijke dag. 

Josje


woensdag 16 juli 2014

Babykaartjes



Op de Art Specially bezweek ik voor dit stempel, wetende dat er babies op komst waren. Inmiddels zijn er twee jongetjes geboren en heb ik me uit kunnen leven met kleurpotloden. 
Wow, zomaar iets op het blog gezet? Ja, want de kaarten vliegen uit mijn vingers op het moment!
Groetjes
Josje

woensdag 2 juli 2014

Uitdaging om terug te komen

Maanden heb ik niet gestempeld maar de juli stempels van Stampinback trokken me over de streep. En de uitdaging helemaal, want 'clean and simpel' is best lastig. Dit is het geworden:


Links en aan de onderkant heb ik schilderstape geplakt en toen de grootste bloem uit kit 148 met versamark afgedrukt en met wit poeder geembost. De bloem met alcoholinkt en een penseel ingekleurd en gemaskerd, daarna de omgeving groen gesponst. Met de gebruikte alcoholinkt wat spetters laten vallen, de tekst met zwart stempelen, het schilderstape verwijderen en met een zwarte stift de lijntjes trekken. De alcoholinkt kleurt ook het gesmolten embossingpoeder, dus de strijkplank tevoorschijn gehaald en de strijkbout aangezet. Keukenpapier op de kaart leggen en de bout daarop zetten tot je denkt dat het poeder van de kaart in het keukenpapier is getrokken. Dan verschijnt de bloem in prachtig wit. Als dat nou niet simpel is! En clean was het ook, mijn handen bleven zelfs schoon!