zondag 23 februari 2014

Keep calm, een linkse kaart


Omdat ik het te druk kreeg met mijn werk, kwam de deadline om kaarten voor Stampinback aan te leveren steeds meer onder druk te staan. Vorige maand hebben Ank en ik besloten, dat ik uit het designteam stap. En wat gebeurde er toen? Ik viel en kwam met mijn arm in het gips. Gelukkig blijkt uit de scan dat er niets gebroken is, maar drie weken gips en revalidatie daarna betekent heel veel vrije tijd! Wat een ironie. Nog erger is het dat het gips om mijn rechterpols zit, dus moest ik met links een kaart maken.
Het is gelukt. de tekst, het horloge en de blokjes van kit 145 met Stazon Ganache (favoriet op het moment) afgedrukt, horloge en tekst gemaskerd. Met het stencil 'footsteps' boven in de kaart een paar voetstappen gesponst, (met walnut stain, sponzen was lastig!) laten drogen en de achtergrond met stains (oa. weathered wood, victorian velvet en tea dye) licht ingekleurd, laten drogen. Dan met de flesjes Stain (wildhoney, shabby shutters en walnut stain) dikke vlekken en spetters gemaakt, weer laten drogen. Met fired brick een groot deel van de kaart gesponst, nog een paar voetafdrukken gesponst met behulp van het stencil en met de linkerhand (zonder acryl blok) nog wat deel afdrukken van de blokjes gemaakt. Een paar druppels uit mijn glimmerflesje laten vallen en de maskers verwijderd. Met een stift het horloge ingekleurd en de tekst omlijst. Daarna heb ik de kaart op een stukje vliesbehang geplakt, gemat op donker bruin en het geheel op een rode kaart. En zowaar ook redelijk recht. Ik ben trots op deze linkse kaart!
Donderdag mag het gips er af en dan hoop ik weer met twee handen te kunnen werken, dat is toch makkelijker!

5 opmerkingen:

 1. Beterschap en bedankt voor alle inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte en hoop dat het goed is donderdag! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een super linkse kaart ! misschien moet je gewoon links blijven stempelen, het gaat je goed af hoor.
  We zullen je wel missen op ons SB blog !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het maar wat knap wat jij met links kan! Dat doen velen je met rechts nog niet na.... Ik zie nergens hoe ik je volger kan worden, dus kom gewoon af en toe hier kijken... Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een hele knappe kaart en prachtige kleuren !
  groetjes, Laurette

  BeantwoordenVerwijderen